De Artisjok
Je kunt kleine en grote artisjokken eten, alleen zit er aan de kleintjes veel minder aan.
Snij de steel van de artisjok en leg ze in kokend water voor ongeveer 45 min. Doe de deksel erop.
Je kunt zien wanneer ze goed zijn als je een blaadje er gemakkelijk af kan trekken. Anders laat je ze nog even doorkoken.
Laat ze goed uitlekken ondersteboven en zet hem daarna rechtop op een bord.
Je kunt verschillende sausjes maken voor de dip.
Griekse yoghurt mengen met pesto
Cocktailsaus: -Sherry, mayonaise, ketchup en slakkenkruiden
Knoflookmayonaise: -Mayonaise, knoflook, mosterd, peper,zout
Begin van buitenaf de blaadjes van de artisjok te trekken en dip het onderste stukje in de saus en haal het dan langs je tanden en schraap het vruchtvlees van de artisjok. Doe dit tot je bij de hele kleine wittige blaadjes komt, want daar zit niks meer aan. Haal alle blaadjes eraf totdat je bij het harige komt en snij de haartjes van het hart eraf, als het goed is hou je dan het mooie artisjok hart over en die kun je heerlijk eten met het sausje. Het lekkerste is het hart.
Eet smakelijk!
Lasagna di Chloë
Voor 4 personen.
Doe in een schaal de pastasaus en leg daarop lasagnablad, dan rucola en ui, dan ricottakaas. Volgende laag lasagnabladeren, pastasaus, wokgroentes even wokken met kruiden en op laag doen, weer ricotta, laag lasagnablad, pastasaus, gehakt even wokken met kruiden en in schaal doen.
Afwerken met 3 kazen en tomaatjes erop, ongeveer 40 min in oven 200 graden.
Decoreren met basilicum.
Vegetarisch, meer verschillende groentes er bij doen.
Kan ook met gerookte kip ipv gehakt.
Een rode pepertje voor wat meer pit.
Buon appetito
Ciao Chloë
Crepes met bosvruchten
Een heerlijk lente gerechtje.
Zeef de bloem en doe daar het ei, zout en de melk bij en klop goed door. Maak 4 flensjes in een beetje olie.
Klop de slagroom stevig en doe er suiker na smaak bij.
Meng de vruchten er rustig doorheen.
Warm de flensjes op en vul ze met het mengsel.
Smullen maar!!!
Zalm met een groene thee korstje en vis chips, avocado van de grill, rijst met artisjok en dille
Voor 2 personen
Snij de theezakjes open en maak een mengsel van groene thee, peper en zout op een snijplank, rol de zalm erdoorheen, Zet 2 mokken water op voor de rijst en als het kookt doe er dan 1 mok rijst bij en kook het volgens de verpakking. Snijd de avocado in 2e en besprenkel met limoen, rasp er de parmezaanse kaas over en zet onder de grill totdat hij gesmolten is en bruin. Doe olie in een pan en als hij heet is leg de zalm op het velletje kant in de olie. Zo kleur je hem ongeveer 10 min. om en om, haal hem uit de pan en snij het velletje eraf en leg die aan de snij kant even terug in de olie, zodat hij krokant wordt, laat het chipje afkoelen.
Als de rijst klaar is doe je wat zout, artisjok, dille en escargots kruiden doorheen.
*Voor extra pittigheid of een ander smaakje aan de avocado kan je tonijn onder de kaas doen en/of alleen peper over strooien.
Eet smakelijk!
Zon gedroogde tomaatjes
Zon gedroogde tomaatjes, lekker klusje voor op vakantie of thuis met een paar warme dagen en veel zon.
Snijd de lekkerste sappigste en zoetste tomaatjes in kleine partjes of door de helft als ze klein zijn.
Leg ze met open kant naar boven op een plank in de zon, voor een paar dagen.
Het ligt er echter aan hoe warm het is, maar je ziet ze krimpen en indrogen. Eigenlijk kun je zelf bepalen hoe ver je ze laat gaan.
Zijn ze klaar, stop ze dan in een schone pot met lekkere fruitige olie en een kruid naar wens toe en eventueel knoflook en klaar zijn ze.
Smullen maar!
© Carciofi Catering 2022 | Velddriel | Zaltbommel | Telefoon: 06 1355 5784 | info@carcioficatering.nl
Designed by Reclamestudio 7